מה צריך ללמוד כדי להיות שף מקצועי?

מה צריך ללמוד כדי להיות שף מקצועי?

ללמוד להיות שף

חולמים להיות שפים?

אם שאלתם את עצמכם בדבר קיומו של קורס מקצועי המכשיר אדם מסוים להיות ולהיקרא שף, כדאי לדעת שהדרך היא איננה כה קצרה ופשוטה.

אך אל תמהרו להתייאש! ישנם קורסים רבים המספקים את ההכשרה הנדרשת, ושעוזרים לנו לסלול את דרכנו בענף המקצועי הזה, צעד אחר צעד.

מה הן תכניות הלימוד האפשריות?

כדי להשתלב בענף הקולינריה העולמי, עלינו קודם כל להתחיל מלימודי טבחות בסיסיים.

בארץ ניתן למצוא מספר מוסדות לימוד המציעים קורסי טבחות שנעים מדרגות 01 ועד 04.

הקורס הבסיסי הוא גם הארוך ביותר, והוא מתפרש על פני כ-8 חודשים בממוצע.

לאחריו, ישנם קורסי המשך קצרים יותר, אשר שמאפשרים להתמקצע ולהעמיק את הידע במגוון טכניקות בישול שונות.

השתלבות מקצועית

אין דרך טובה יותר ללמוד את רזי הבישול הקולינרי הגבוה, מאשר להשתפשף בו הלכה למעשה.

בבדיקת המונח שף ברחבי האינטרנט, אפשר למצוא לא אחת שמדובר בתואר המתאר איש מקצוע בעל ידע נרחב בבישול וקולינריה. אדם אשר יודע כיצד להכין תפריטים וליצור מתכונים יש מאין. אותו איש מקצוע יודע כיצד לנהל נכונה את כלל עובדי המטבח ולנהל את הפס בגאון.

ניתן להבין רק מתיאור זה, שיש דברים שלומדים באמצעות קורס מקצועי, ויש נושאים שאנו צריכים ללמוד הלכה למעשה מתוך ניסיון מקצועי והתנסות אישית.

קורסים ייעודיים לשפים

אולם חשוב גם לדעת שישנם מוסדות לקולינריה גבוהה, גם בישראל, אשר יצרו תכניות לימודים המותאמות לטבחים מקצועיים.

תכניות לימוד אלו מספקות ידע פרקטי ותיאורטי חשוב בקולינריה גבוהה וכוללים שפע של טכניקות, ידע חשוב ויקר ערך ומתודות עבודה.

הקבלה לקורסים אלו לעתים מותנית במבחני קבלה ובחינות כתובות הבודקות את מידת בקיאותם של המועמדים בחומרי גלם, טכניקות בישול ועוד.

טביעת האצבע הייחודית

אם ננסה לחשוב על טובי השפים בישראל ובעולם, הרי שלכל שף יש את טביעת האצבע הייחודית לו.

ישנם שפים המנצחים בגאון על המטבח האסיאתי, ומנגד ישנם שפים הבקיאים במטבח הצרפתי.

ישנם שפים שמיומנים בטיפול בבשר, ויודעים כיצד הפיק ממנו את מירב הטעמים העסיסיים.

נסו ללכת עם הכיוון המקצועי שלכם, ומצאו את ה"חתימה" שתאפיין אתכם.

נכתב בשיתוף אתר איזי שף (Easy Chef)

ספרים

מתעניינים בלימודים? השאירו לנו פניה!