הנדסאי ביוטכנולוגיה

לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה

לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה מכשירים את בוגריהם כחוד החנית של תעשיית התרופות והרפואה. הנדסאים ביוטכנולוגיים מלווים תהליכים יצרניים, לוקחים חלק פעיל במחקרים רפואיים ומספקים פתרונות רפואיים מתוך ראייה הנדסית רוחבית.

באם עולם הרפואה מרתק אתכם, אך עודכם מחפשים אחר שילוב שבין זיקה טכנולוגית לבין אהבה אדירה למחקר והרפואה, הרי שתכנית לימודים זו תתאים לכם במידה רבה.

להלן ריכזנו עבורכם מידע מקיף אודות לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה לרבות מבנה תכנית הלימודים, משך הלימודים, תנאי קבלה, דיפלומה ואפשרויות תעסוקה.

מידע כללי - לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה

תחום הביוטכנולוגיה רותם את הידע הרב שהמדע צבר אודות מערכות ביולוגיות שונות, וזאת כדי לנצלו באופן מושכל ונכון לטובת צרכיהם של בני האדם לרבות צרכים תעשייתיים, אנרגטיים ובריאותיים.

ניתן רק לשער כיצד רתימת המערכות הביולוגיות לצורך הדברה שאיננה מזיקה או מרעילה את הסביבה, או לצורך יצירת חשמל באופן שאיננו פולט מזהמים לאוויר, יכול לסייע רבות ולהבטיח עתיד טוב יותר.

כהנדסאים בתחום הביוטכנולוגיה אתם לא רק נהנים מביקוש גבוה בשוק העבודה, אלא מחזיקים בעמדת מפתח המהווה שליחות חברתית וסביבתית למען עתיד טוב יותר.

לצד השתלבות בתחומי המחקר והרפואה, הנדסאי ביוטכנולוגיה יכולים ליהנות מתפקידי מפתח בתעשיית המזון, תעשיות אנרגיה, חברות טכנולוגיות ועוד.

מבנה תכנית הלימודים

תואר הנדסאי ביוטכנולוגיה אורך כשנתיים וזאת בכפוף למתכונת הנהוגה בלימודי הנדסאים.

מכללות טכנולוגיות רבות המציעות את תכנית הלימודים, מאפשרות לבחור גם במתכונת מקבילה של לימודי ערב המתפרשים על כשלוש שנים.

תכנית הלימודים משלבת בין תכנים כלליים הנהוגים בכל מסלולי ההנדסאים לרבות מתמטיקה גבוהה, אנגלית טכנית מקצועית, שרטוט ובקרה, זאת לצד תכנים פרטניים מעולמות הרפואה והביוטכנולוגיה לרבות ביולוגיה, כימיה, הנדסה גנטית ועוד.

כדי להבטיח הטמעה מקיפה של החומר הנלמד, לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה משלבים בין תכנים תאורטיים למעשיים המתקיימים במעבדות לימוד טכנולוגיות ובסיורים מעשיים.

נושאי לימוד

בין הנושאים הנלמדים במסגרת המסלול ניתן למנות: מתמטיקה, כימיה, ביולוגיה, אנגלית טכנית, טכנולוגיות מזון, אימנולוגיה, הנדסה גנטית, דיאגנוסטיקה, מדעי המחשב, ביוכימיה, הנדסה ביוטכנולוגית ועוד.

יצוין כי כלל נושאי הלימוד המלווים את הסטודנטים לאורך התואר, יבואו לידי ביטוי בפרויקט גמר אשר יוגש עם תום תכנית הלימודים.

משך הלימודים

תואר הנדסאי ביוטכנולוגיה נמשך כשנתיים במסגרת מתכונת לימודי בוקר.

למעוניינים לשלב את תכנית הלימודים יחד עם חיי משפחה או קריירה קיימת, האפשרות לבחור במתכונת לימודי ערב המתפרשת על גבי 3 שנים.

תנאי קבלה - הנדסאי ביוטכנולוגיה

הקבלה עבור לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה הינם זהים לאלו של תכניות הנדסאים מקבילות. הסיבה לכך נעוצה בעובדה כי לימודי הנדסאות נתונים לפיקוחו של משרד הכלכלה. אלו הם תנאי הקבלה הנדרשים בכל מסלולי ההנדסאות:

  • תעודת בגרות – תעודה מלאה או לחילופין תעודת בגרות חלקית. בתעודת הבגרות החלקית, מוכרחים המועמדים להציג 3 יח"ל במתמטיקה ואנגלית בציון עובר 55 ומעלה, ו-2 יח"ל בלשון עברית או ספרות בציון עובר 55 ומעלה.. 
  • מכינה טכנולוגית – ניתן לעבור מכינה הנדסאית במידה ואין עומדים בתנאי הסף הראשוניים. הקבלה למכינה כפופה בהצגת תעודת 12 שנות לימוד.
  • בני 35 ומעלה – בני שלושים פלוס יכולים להתקבל ללימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה בהצגת תעודת 12 שנות לימוד בלבד.

תעודות ודיפלומה

בוגרים אשר יסיימו את לימודיהם בהצלחה לרבות הגשת פרויקט הגמר, ושיצלחו את הבחינות הרשמיות הנערכות על-ידי משרד התמ"ת, יקבלו תעודת דיפלומה להנדסאות ביוטכנולוגיה מטעם המוסד בו למדו.

אפשרויות תעסוקה

בפני הנדסאים בתחום הביוטכנולוגיה, האפשרות להשתלב במגוון רחב של תפקידי מפתח הן במגזר העסקי והן במגזר הפרטי.

בין היתר, הנדסאים בתחום זה משתלבים בתעשיית התרופות, בחקלאות, בתעשיית המזון ובתעשיות התוכנה וההייטק.

לייעוץ מקצועי השאירו פניה:

מקצועות הנדסאות

כתבות בנושא הנדסאים